Vereniging Urgente Noden Nederland

De Vereniging bestaat sinds september 2022. Doel is het ondersteunen van de noodhulpbureaus in Nederland.

Dat doet de Vereniging door middel van belangenbehartiging, professionalisering, deskundigheidsbevordering en het verwerven van nationale en internationale subsidies.

VUNN verstrekt zelf geen noodhulp. Dat is de taak van de zelfstandige, lokale en regionale bureaus. Het hoogste orgaan van de Vereniging is uiteraard de Algemene Ledenvergadering. Vertegenwoordigers van één van de 26 noodhulpbureaus die Nederland rijk is en groeiend in aantal zijn, kunnen lid worden van de vereniging.

Noodhulpbureaus ondersteunen mensen die urgente nood hebben, financieel in de problemen zijn geraakt en nergens anders meer terecht kunnen. Op zo’n manier dat er weer perspectief ontstaat op een zelfstandig financieel gezond bestaan. Uitsluitend hulpverleners kunnen een aanvraag doen via de website van het bureau.

Op dit moment werkt een 5-koppig interim-bestuur hard aan het verder ontwikkelen van VUNN en het voorbereiden van de verkiezingen van een definitief bestuur. Die verkiezing zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 plaatvinden.

Verder overlegt het VUNN-bestuur met het bestuur van de Stichting Urgente Noden Nederland (SUNN) over hoe samenwerking moet worden vormgegeven. SUNN is de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitbouwen van het aantal noodhulpbureaus in Nederland. Hier vindt u een overzicht van waar de bureaus actief zijn en waar SUNN in gesprek is voor de oprichting van een nieuw bureau.

Deze website is nog in ontwikkeling. We gebruiken deze om u te informeren over de laatste stand van zaken met betrekking tot VUNN, hoe u het interim-bestuur kunt bereiken en binnenkort publiceren we een agenda met activiteiten, nieuwsfeiten met onder meer relevant nieuws voor de noodhulpbureaus. Raadpleeg regelmatig deze website of abonneer u op onze Nieuwsmail.

Om u in te schrijven voor onze nieuwsmail kunt u uw email adres in de onderste balk invoeren.

Henk Kool

Voorzitter VUNN